joi, 22 mai 2008

Tipuri de masaj 2

Masajul este o metoda veche folosita inca din antichitate in China pentru intretinerea sanatatii si ingrijire. In Asia de sud-est masajul face parte de la nastere din viata de zi cu zi. Localnicii stiu ca masajul este o modalitate simpla si eficienta de a atinge starea de bine. Considerati-l ca o terapie universala pentru fizic si psihic. Masajul va ajuta sa restabiliti armonia psihica si emotionala, inseamna relaxare, tandrete si inducerea starii de bine. Un expert in ale masajului corporal va poate induce beneficii pentru corp, minte si suflet. Cele mai elocvente beneficii ale masajului corporal sint relaxarea si reducerea stresului, in acelasi timp avind si calitati terapeutice de mentinere si intretinere a sanatatii.

Studiile au confirmat ca masajul are o multitudine de efecte benefice pentru sanatate: reducerea bolilor cardiace, reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatice, relaxare musculara, cresterea mobilitatii articulare, cresterea sistemului imunitar si cresterea cantitatii de endorfine secretate.

Beneficiul mental al masajului poate fi regasit in relaxare si reducerea starii de alerta, reducerea starii de stress si cresterea capacitatii de gandire calma si creatoare.

Beneficiul emotional al masajului se reflecta in satifacerea dorintei umane de a fi ingrijit, atins si mingiat, creeaza o stare generala de bine si reduce starile de anxietate.

Tipuri de masaj:

Masaj suedez - cel mai popular si cunoscut mod de a face masaj corporal, consta in miscari fluente, blinde, alternate cu ciupituri, framintari, presiune localizata si intinderi.

Beneficiul lui este in principal cresterea circulatiei sangvine si limfatice la nivelul zonelor masate si eliberarea tensiunii.

Masaj Shiatsu - acesta tehnica japoneza de masaj, mai profunda decit masajul suedez, se concentreaza pe miscari si presiuni stimulatoare pe traiectul nervilor pentru elibera energii blocate. Duap un asfel de masaj va simtiti relaxat dar plin de energie.

Masaj muscular profund - miscarile sint similare masajului suedez, dar mai profunde si intense. Presiunea mai ampla asupra muschilor va elibera astfel in profunzime muschii de tensiune, contracturi si disconfort. Fiind mai dur devcit masajul traditional s-ar putea sa nu fie ceea ce doriti in cazul doriti si relaxare.

Masaj terapeutic - acest tip de masaj este destinat special reducerii durerilor, tensiunilor si contracturilor unor grupe musculare folosite mai intens. In timp ce la alte tipuri de masaj este masat tot corpul in cazul acestui masaj se lucreaza specific numai anumite grupe de muschi ce au fost solicitate.

Masajul cu pietre calde - numit si "La Stone Therapy" este o metoda nou introdusa ce foloseste roci vulcanice din bazalt incalzite si uleiuri de masaj, integrind astfel incalzirea zonelor masate cu masajul traditional.

Masaj cu uleiuri aromate - tehnica numita si "Phytotherapy" in unele centre de infrumusetare si relaxare presupune folosirea uleiurilor naturale aromatice in masaj, care au diferite efecte benefice. Uleiul de Ylang-ylang, levantica si portocala pentru relaxare; uleiul de menta, eucalipt si rozmarin pentru energizare.

Masajul tailandez - este numit si "Yoga persoanelor lenese" se bazeaza pe miscari profunde de presiune a grupelor musculare cu ajutorul degetelor, bratelor, coatelor, genunchilor pentru a elibera "chi" si energia. Sedinta de masaj tailandez presupune si miscari de intindere si stretching usor.

Niciun comentariu: