joi, 22 mai 2008

Tipuri de masaj

Masajul reprezinta una dintre cele mai benefice „terapii” pe care le putem oferi trupului nostru. Iar partea cea mai frumoasa este ca nu numai corpul nostru beneficiaza de rezultatele miraculoase ale masajului, dar si psihicul nostru va avea parte de o mare imbunatatire, ajutandu-ne sa fim mai optimisti si mai linistiti. Alunga o foarte mare parte din tensiunile si stresul acumulate de-a lungul zilelor incarcate si obositoare.

Masajul ar trebui sa intre in rutina oricarei femei si nu numai. Prin ora de masaj saptamanala pe care trebuie sa o faci fara abatere pentru un rezultat bun, iti poti oferi momente de relaxare, dar iti mai poti si modela trupul sau ameliora diferite afectiuni. Masajul este impartit in trei mari categorii:
masajul de relaxare, masajul anticelulitic si reflexote
rapia.




Masajul anticelulitic

Acest tip de masaj nu este foarte agreat deoarece doare. Insa cu toate acestea absolut toate vedetele de la televizor se lasa in mainile unui specialist care au grija sa nu existe pic de celulita pe picioatele lor de vedete. Penelope Cruz, Rachel Hunt, Jennifer Lopez, Victoria Beckam se numara printre foarte multele vedete care apeleaza de 2-3 ori pe saptamana la beneficiile dureroase ale masajului anticelulitic. Asa ca, daca si vedetele cele mai pretentioase sufera pentru obtinerea si mentinerea unui corp frumos, o poate face oricine. Dupa cateva luni de munca intensive, in functie de problemele pe care le ai, doza de durere scade, la fel ca si numarul de sedinte. Pentru intretinere este necesar sa te duci macar o data pe saptamana la salon.

Reflexoterapia

Daca ai probleme serioase si masajul nu este un moft, atunci ai nevoie de reflexoterapie cam de 2 ori pe saptamana. Nici acesta nu este un tratament placut, cu dimpotriva: durerea pare insuportabila la primele sedinte, insa vei vedea ca se schimba. Reflexoterapia reprezinta masajul care este efectuat prin apasarea in talpa cu ajutorul degetelor. Se urmareste astfel restabilirea echilibrului energetic prin aplicarea presiunii asupra anumitor zone din talpa.

Masajul de relaxare

Este cea mai mare placere, la orice ora din zi si din noapte. Uiti de stres, de serviciu, de intamplarile nu prea placute si te ridici de pe masa de masaj cu mintea mai limpede, cu trupul relaxat si gata sa vezi viata in roz. Sfatul specialistului este ca atunci cand faci o treaba sa o faci pana la capat si anume, nu numai masajul este important, dar si produsele folosite. Produsele cu extracte naturale sunt cele mai indicate, indiferent de tipul de masaj adoptat.


MASAJ ANTISTRES : este un masaj local cu scopul de eliminare a stresului acumulat in organism din diferite motive.

DRENAJUL LIMFATIC : se efectueaza prin presiuni- usoare care actioneaza asupara lantului de ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea depunerilor de grasime si a celulitei, reducerea edemelor, detoxifierea organismului, stimularea sistemului imunitar etc.

MASAJ DE INTRETINERE : este un masaj combinat (anticelulitic cu relaxare, antistres sau reflexogen) cu scopul de a mentine organismul intr-o forma cat mai buna.



Masajul terapeutic

inseamna manipularea muschilor si tesuturilor corpului pentru a preveni durerea, disconfortul si stresul. Va prezentam acum mai multe stiluri si tipuri de masaj terapeutic:
1). Masajul suedez - Un masaj pe intreg corpul realizat pentru a stimula circulatia sangelui si pentru a fi un mod de relaxare, de elimiare a stresului. Acesta este cel mai simplu si cel mai cunoscut dintre tipurile de masaj
2). Tesuturi adanci - elibereaza tensiunea din corp prin metoda de presiune lenta si profunda
3). Sportul - atentia este focusata pe sportul individual. Tehnicile arata incalzirea inainte si dupa antrenamentul de sport propriu-zis ca cea mai buna cale pentru a reduce stresul, febra musculara pentru atletii profesionisti si amatori
4). Reflexoterapia - este cunoscuta drept o metoda chinezeasca veche de 5000 de ani. Aceasta tehnologie se bazeaza pe anumite puncte din talpa sau palma ce au legaturi de energie cu diferite puncte de pe corp

Niciun comentariu: