marți, 13 iulie 2010

Masajul facial: elixir si tinerete fara batranete

Nu-i asa ca v-ati dori sa aflati in ce fel puteti actiona cu succes in prevenirea formarii ridurilor si in atenuarea si disparitia cutelor inestetice deja formate? Ei bine, o sedinta de masaj facial are o serie de efecte benefice care vor tonifica tenul, dandu-i un aspect suplu si sanatos.

Dar pentru a obtine toate aceste efecte, masajul nu trebuie facut la intamplare. Regula de aur este efectuarea unor miscari usoare, fara incercarea de a intinde pielea de jos in sus. In acest fel, miscarile mentin supletea pielii, stimuleaza functiile glandelor sebacee, tonifica muschii fetei si indeparteaza stratul de celule moarte de pe suprafata pielii.

Masajul mangaietor - se executa cu pulpele degetelor. Mangaiem usor pielea obrazului, fara a o intinde. Masajul de acest fel actioneaza asupra glandelor pielii si a nervilor, inviorand circulatia sangelui.

Masajul ciupit - miscari de scurta durata care consta in "apucarea" pielii intre degetul mare si aratator. Atentie, trebuie executate cu mare finete!

Masajul framantat - apucam pielea intre degetul mare si celelate degete si strangem, ca si cum am vrea sa stoarcem un burete. Vom obtine, in acest fel, o inviorare a tesuturilor si excesul de sebuum din glandele sebacee va fi indepartat.

Masajul pianotat - cu miscari asemanatoare celor executate la pian cu toate degetele, se foloseste pentru stimularea pielii ridate.

Masajul tapotat - este identic pianotatului, dar miscarile se fac doar cu ajutorul aratatorului si al mijlociului.

Masajul frictionat - se executa cu miscari de frictionare a pielii si se recomanda in descongestionarea tesuturilor mai profunde si in cazuri de circulatie defectuoasa.

Inainte de a practica masajul facial, e bine sa stii ca trebuie sa respecti unele reguli: fata trebuie curatata foarte bine si hidratata. Durata masajului nu va depasi 10-15 minute iar mainile trebuie sa fie perfect curate si cu unghiile scurte.

Tenul uscat poate beneficia de masajul mangaietor, ciupit, pianotat si tapotat, iar pentru tenul gras se va folosi masajul framantat, frictionat si tapat. Obrazul care prezinta cosuri nu trebuie masat.

Masajul vertical al fruntii incepe de la linia mediana spre marginea parului. Miscarea porneste spre tampla stanga, se revine la mijlocul fruntii, de unde se pleaca spre tampla dreapta. Pentru acest exercitiu se folosesc degetele mijlocii, efectuand mici semicercuri, pe intreaga suprafata a fruntii. Pentru masajul orizontal, folosim degetele aratator si mijlociu, cu miscari de mangaiere, de la stanga la dreapta si in sens invers. Intreaga suprafata a fruntii se pianoteaza cu ajutorul a 4 degete, concomitent de la ambele maini. "Loviturile" trebuie sa fie usoare, ritmice si regulate. Daca fruntea prezinta riduri orizontale, ea mai poate fi masata prin miscari in zigzag, pe intreaga ei suprafata, folosindu-ne de mana dreapta atunci cand pornim de la tampla stanga si invers.

Pentru masarea nasului ne folosim de degetele mijlocii, cu care alunecam de la varful nasului spre radacina. Daca realizam un masaj circular, descriem mici cercuri pe aripile nasului, pornind de la varf spre radacina, apoi, printr-o miscare de alunecare de-a lungul sprancenelor, revenim la pozitia initiala. Degetele mijlocii lucreaza concomitent.

Masajul obrazului incepe prin miscari de mangaiere, pornind de la maxilarul inferior spre aripile nasului. Lucreaza ambele maini. Masajul circular al obrajilor se executa folosind degetele mijlocii pentru descrierea de mici cercuri, pornind de la mijlocul barbiei in sus, pana cuprindem toata suprafata obrajilor.

Cu partea exterioara a degetelor, bine intinse, efectuam alternativ, cu ambele maini, lovituri scurte pornind de la maxilarul inferior pe partea stanga, unde insistam mai mult. Urcam apoi pe obraji si coboram din nou. Reincepem miscarile pe partea dreapta.

Mai ales ochii nu trebuie neglijati! Incepem sa masam marginea exterioara prin tapotari foarte fine pe pleoapa inferioara, coltul interior al ochilor si apoi peste pleoapa superioara, spre punctul de pornire. Miscarile sunt realizate de catre degetul mijlociu.

Pentru a obtine niste buze pline si atragatoare este bine sa le masam usor cu degetele aratator si mijlociu. Masajul se incheie printr-o miscare de mangaiere a gatului, obrajilor, a regiunii din jurul ochilor si a fruntii.

Niciun comentariu: