marți, 13 iulie 2010

Despre masajul facial

Profita de beneficiile masajului facial

Masajul facial


Te poti bucura de un astfel de masaj in orice moment al zilei: un masaj stimulant inainte de a-ti incepe ziua, sau unul calmant dupa-amiaza. Incearca sa diversifici miscarile: miscari vioaie si rapide pentru un a obtine un efect energizant sau usoare si fine pentru un efect calmant. Repeta miscarile care iti plac de cate ori doresti.


Indicatii:

  • Daca ai un ten uleios, spala-ti fata dupa masaj;
  • Fii delicata cu zona din jurul ochilor;
  • Foloseste o lotiune fara miros;
  • Atentie: Priveste-ti cu atentie fata inainte de a incepe un masaj. In zonele in care pielea este rosie, sau prezinta rupturi, foloseste miscari delicate si nu apasa puternic.


Urmeaza pasii:

Pasul 1: Incepe prin a aplica pe fata un prosop umed si cald. Maseaza si apasa usor pana cand pielea incepe sa absoarba aburul. Nu uita sa respiri adanc. Oxigenul ajuta muschii sa se relaxeze.

Pasul 2: Aplica o mica cantitate de crema de fata, hidratanta pe varfurile degetelor si freaca degetele intre ele. Astfel lotiunea se va incalzi.

Pasul 3: Cu degetele, maseaza usor fruntea, efectuand miscari verticale. Mareste presiunea la fiecare miscare.

Pasul 4: De la frunte, treci la masarea tamplelor si executa usoare miscari circulare, folosind varful degetelor. Variaza viteza si presiunea miscarilor. Daca acestea iti cauzeaza disconfort, renunta la presiune si efectueaza miscari mai usoare.

Pasul 5: Coboara si treci la masarea barbiei si a zonei maxilarului, strangand si presand pielea cu varful degetelor. Executa, apoi, miscari usoare si termina masand din nou tamplele. Nu uita sa respiri profund in timpul masajului.

Pasul 6: Efectueaza miscari circulare pe linia sprancenelor, pometilor si termina prin a mangaia usor fruntea, trecand la miscarile circulare pentru tample.

Pasul 7: Maseaza putin si pielea capului. Executa miscari asemanatoare cu cele efectuate in timp ce te speli pe cap.

Pasul 8: Freaca puternic palmele, una de alta, apoi aseaza-le peste ochi, respirand profund. Dupa masaj, bea un pahar de apa sau din vinul preferat si relaxeaza-te.

Niciun comentariu: