marți, 13 iulie 2010

Masajul si uleiurile esentiale

Cine nu iubeste masajul? Iar utilizarea uleiurilor esentiale pentru masaj este o metoda fantastica de a maximiza puterea vindecatoare a masajului. Combinat cu uleiurile esentiale, masajul poate avea un efect de calmare sau energizant foarte puternic, in functie de uleiul ales si miscarile maseurului (miscarile rapide vor stimula, iar cele lente vor relaxa).




Atunci cand pentru masaj se utilizeaza uleiuri esentiale, trebuie intotdeauna sa diluati uleiurile intr-un ulei transportor, inainte de aplicarea pe piele. Asa cum am spus si mai sus, uleiurile esentiale sunt foarte puternice in stare concentrata si, in cazul in care nu este indicat altfel, nu trebuiesc aplicate direct pe piele, putand cauza iritatii.
Uleiurile transportoare

Uleiurile transportoare sunt uleiurile care transporta uleiurile esentiale. Se gasesc intr-o varietate bogata, incluzand si urmatoarele:
  • Ulei de migdale – foarte usor absorbit de piele, este foarte catifelat, cu miros foarte subtil, se pastreaza bine, contine vitamina D si are efecte benefice asupra parului, pielii uscate si unghiilor exfoliate.
  • Ulei din samburi de caisa – usor, contine vitamina A, bun in special pentru uzul la nivelul fetei, daca pielea este uscata sau imbatraneste.
  • Ulei de avocado – puternic, bogat in nutrienti, foarte bun pentru tenurile mature uscate si pielea sensibila.
  • Ulei de ciubotica-cucului – adjuvant in afectiuni ale pielii precum eczema sau psoriazis, tine doar aprox. 2 luni dupa deschidere.
  • Ulei din seminte de struguri – usor, bun pentru pielea grasa, unul dintre cele mai ieftine uleiuri.
  • Ulei de alune – penetreaza pielea foarte usor si hraneste in profunzime.
  • Ulei de jojoba – usor, bogat in vitamina E, benefic impotriva petelor, acneei, matretei si scalpului uscat.
  • Ulei de masline – are un miros puternic care poate concura cu cel al uleiului esential.
  • Ulei din samburi de piersici – usor, contine vitaminele A si E, este foarte bun pentru ten.
  • Ulei de soia – se absoarbe usor si este bogat in vitamina E.
  • Ulei de floarea soarelui – contine vitaminele A, B, C si E, confera fermitate si tonifica pielea, reduce roseata, ajuta la reducerea cicatricilor si vergeturilor si are miros puternic.
Masajul
Atunci cand combinati uleiurile pe care le veti folosi la masaj, asigurati-va ca aveti resursele necesare la indemana. Sticlele de culoare inchisa (maro, albastre, etc.) de 50 – 60 ml sunt foartebune si pot fi obtinute cu destul de putin efort. Folosind o palnie mica, umpleti recipientul pana la jumatate cu ulei transportor. Peste uleiul de transport adaugati 12-15 picaturi de ulei esential si puneti capacul. Agitati bine recipientul.
Puteti folosi doar un tip de ulei esential sau puteti combina pana la 3 tipuri, in functie de dorinte, dar nu mai mult de 12-15 picaturi in total. Si va rezulta amestecul, propriul vostru amestec de uleiuri de masaj cu aroma originala!
Sfatul nostru: preparati cantitati mici, asa cum am subliniat si mai sus, sau va veti trezi ca va ramane o cantitate nefolosita. Uleiurile amestecate se vor rancezi foarte repede. Depozitati-le intr-un loc intunecat si rece, cu capacul bine strans si vor rezista pana la 3 luni. Permiteti nasului vostru sa va ghideze. Daca mirosul nu mai este placut, apelati la un nou amestec!

Niciun comentariu: