marți, 13 iulie 2010

Reguli pentru ten fara riduri



Depinde doar de tine pentru ca urmele timpului sa fie cat mai putin vizibile pe fata ta. Exista metode prin care tenul tau poate fi mentinut tanar si proaspat.
Specialistii francezi citati de “Journal des femmes” iti ofera zece principii de viata, care garanteaza o fata frumoasa, pentru multa vreme. De notat este ca toate aceste regului trebuie aplicate concomitent, constant si cu perseverenta.

Alimentatia sanatoasa si echilibrata
, bogata in fructe si legume, ca sursa principala pentru aportul de minerale si vitamine pe cale naturala (infinit mai bine asimilate si mai active decat cele de sinteza, din pilule). Dar, fructele si legumele nu sunt suficiente in absenta surselor complexe de antioxidanti, a zincului (un adevarat doctor pentru pielea ta), cuprului, magneziului, seleniului si a acizilor grasi din seria Omega 3 si Omega 6, toate acestea din alimentative.

Protectia solara este un detaliu important de care trebuie sa tii cont tot timpul anului
. Folosirea cremelor cu factor de protectie solara este mai mult decat necesara vara, dar este la fel de utila si iarna, si primavara, si toamna.
Iarna, razele solare nocive sunt la fel de intense ca si vara, mai ales daca este zapada. In orasele pline de sticla si beton, radiatia solara este amplificata. Razele solare produc radicali liberi care dauneaza grav si ireversibil tesutului cutanat si stratului de colegan, adevarata “fundatie” a tenului tau. In concluzie, crema impotriva razelor ultraviolete trebuie folosita permanent. Nu uita de gat si decolteu!

Gesturi simple. Poti optimiza eficacitatea cremei tale, prin gesturi simple. Un masaj facial adaptat tipului tau de ten (poti primi un sfat competent fie de la un dermatolog, fie de la cosmetician) va aduce doar beneficii. Masajul creste oxigenarea tesuturilor, creste absorbtia nutrientilor din crema si relaxeaza musculatura faciala. Masajul este eficient mai ales impotriva ridurilor orizontale de pe frunte si a celor care se formeaza in zona gurii. Acorda atentie si urechilor, si barbiei si nu uita gatul!

Tratamente de specialitate
sunt recomandate cel putin o data la fiecare trei - patru luni. Ideal este ca, la inceputul fiecarui anotimp, sa te lasi rasfatata de un tratament complex de ingrijire, care sa presupuna un peeling profesional. Aparitia ridurilor este intarziata daca faci periodic exfolieri superficiale, care au meritul de a stimula productia de colagen.

Adapteaza produsele pe care le folosesti
(creme, masti si lotiuni) la tipul tau de ten. Foarte important este ca tipul de ten sa fie diagnosticat de un profesionist, mai ales daca este vorba despre un ten mixt. Foloseste doar produse indicate tenului tau, dar si varstei, si controleaza, la doi - trei ani, daca nu ai trecut intr-o alta categorie. De regula, tenul normal se poate transforma in ten uscat, iar cel gras poate avea, in timp, probleme grave de deshidratatre.

Ingrijire inca din adolescenta si curatare. Regula de aur spune ca un ten frumos este un ten curat. Curatarea trebuie sa fie delicata, dar constanta. Frumusetea pielii tale este masura curateniei. De la 18 ani sunt recomandate lotiuni hidratante, tonice. Lotiunile cu factor de protectie solara sunt recomandate inca de la 15 ani.

Fumatul – cel mai mare pericol. Pe langa toate neplacerile pe care le provoaca fumatul si fumul de tutun, se numara si cele provocate pielii. Tutunul blocheaza accesul nutrientilor in tesuturile cutanate, determina fragilitatea vaselor de sange si dau o tenta cenusie si un aer imbatranit pielii.

Ramai tonica! Stresul, angoasele, enervarea si tensiunea sunt factori care epuizeaza. Semnele acestui gen de efort se vad pe fata ta si, din pacate, sunt cauzele cele mai frecvente care duc la aparitia ridurilor. Solutia este sa ramai tonica, optimista si increzatoare in tine, pentru ca in fata acestor probleme nu exista crema anti-rid.

Oboseala are prostul obicei de a se vedea foarte bine si pentru mult timp pe fata. Un somn de minim sapte ore, odihnitor, in aer curat, la temperatura optima, este echivamentul unui tratament cosmetic. Problema este ca trebuie “efectuat” in fiecare noapte.

Bea apa, evita alcoolul! Alcoolul este foarte daunator pentru piele. Produce o deshidratare profunda, accelereaza cuperoza, produce radicali liberi si imbatraneste. Moleculele de alcool ataca peretii capilarelor si le reduc permeabilitatea. In loc de alcool, in orice forma ar fi el, dermatologii recomanda apa. In orice cantitate!

Niciun comentariu: